از مهمترین عناصر دکوراسیون در خانه فرش است. فرش ها علاوه بر زیبایی حس گرمی به فضای خانه می بخشند. فرش ها نقش ها و انواع مختلف و تنوع زیادی دارند که باعث سردرگمی خریداران شده است. بنابراین توصیه میشود قبل از خرید فرش به طرح و سبک وسایل خانه تان توجه کنید.
فرش ها را با توجه به دکوراسیون داخلی انتخاب می شوند کاربری فرش ها از لحاظ جنس و طرح متفاوت است. از موارد مهم مقایسه رنگ زمینه فرش ماشینی با سایر لوازم خانه می باشد.
انتخاب طرح فرش
فرش ها امروزه تنوع زیادی در طرح دارند. قبل از خرید فرش تصمیم بگیرید که چه نوع دکوراسیونی می خواهید. اگر شما علاقه مند به فضای مدرن هستید باید از فرش های مدرن استفاده کنید. فرش های مدرن طرح های ساده ای نسبت به فرش های کلاسیک دارد و اگر علاقه به فضاهای کلاسیک دارید میتوانید از فرش هایی با طرح سنتی استفاده کنید. برای انتخاب فرش باید به فضای اتاق توجه شود. فرش هایی با طرح های شلوغ و ریز برای اتاق هایی با فضایی کمتر و کوچک مناسب نیستند.
انتخاب رنگ
در انتخاب رنگ فرش باید به نکات مختلف توجه کرد. مهمترین مسئله در انتخاب فرش رنگ و اندازه اتاق است. برای فضاهای کوچک از فرش هایی با رنگ های روشن و خنثی و طرح های خلوت و ساده تر استفاده کنید. برای بزرگتر جلوه دادن خانه باید از رنگ های روشن استفاده کنید. اما اگر فضای اتاق تان بزرگ است از فرش هایی با رنگ گرم و طرح های شلوغ و خوش رنگ استفاده کنید. برای اتاق خواب از رنگ های روشن و خنثی استفاده کنید.
انتخاب جنس فرش
فرش های ماشینی و دست بافت جنس های مختلفی دارند. جنس فرش های ماشینی معمولا از پلی استر، آکریلیک و پلی پروپیلن هستند.
از لحاظ دوام و حفظ شکل ظاهری، آکریلیک جنس بهتری نسبت به پلی استر و پلی پروپیلن دارد. فرش های پلی استر تنوع رنگ و پرزدهی کمتری دارد و پلی پروپیلن رنگ پذیری زیادی دارد و تنوع رنگ در این نوع فرش ها زیاد است.
فرش های دست بافت به دو دسته پشمی و ابریشمی تقسیم میشوند. فرش های ابریشمی نسبت به فرش های پشمی بافت ریزتر و ظرافت بیشتری دارند و قیمت بیشتری نسبت به فرش های پشمی دارند.
برای انتخاب فرش باید به محیطی که برای آن درنظر گرفته اید توجه کنید. برای فضاهایی مانند اتاق خواب که رفت و آمد کمتری دارد بهتر است از فرش هایی که بافت ظریف و لطیف دارند استفاده کنید و برای فضاهایی مانند نشیمن که رفت آمد بیشتری دارد میتوان از مدل های ضخیم و بادوام استفاده کرد.
هنگام انتخاب فرش باید به قابلیت شستشوی آن توجه کنید. در فرش های پلی استر لکه های چربی به سختی پاک میشوند. فرش های آکریلیک برای شست وشوی مناسب هستند و در آفتاب و آب زیبایی خود را از دست نمی دهند.
اندازه فرش
انتخاب اندازه فرش اهمیت زیادی دارد. اندازه فرش تان را طوری انتخاب کنید که تا پایه مبل برسد. اندازه فرش اتاق خواب را طوری انتخاب کنید که مقداری از آن زیر تخت باشد. فرشی که زیر میز غذا خوری قرار می گیرد باید به اندازه ای باشد که پایه های میز و صندلی را پوشش دهد.
انتخاب فرش با توجه کفپوش
امروزه انواع مختلفی کف پوش ها وجود دارد که فرش ها روی بسیاری از این کف پوش ها سر میخورند. برای پیشگیری این مسئله از چسب و ترمز فرش استفاده میشود که کارایی چندانی ندارند. برای حل این مشکل استفاده از موکت به عنوان کف پوش است.
می توانید برای داشتن یک دکوراسیون زیبا از موکت به جای کف پوش استفاده کنید. موکت ها رنگ ها و انواع مختلفی دارند که میتوان آن ها را با فرش ست کرد. شما می توانید از یک فرش کنفی بزرگ هم استفاده کنید. کف اتاق را با فرش کنفی بزرگ و رنگ خنثی بپوشانید و روی آن یک قالیچه بیاندازید.
جنس کف پوش هرچه باشد سرامیک، پارکت چوبی، موکت و ...، می توان رنگ آن را با رنگ فرش ترکیب کرد.
انتخاب فرش اتاق کودک
امروزه خانواده ها اهمیت بیشتری به طراحی دکوراسیون اتاق کودک میدهند و طرح های فانتزی و کارتونی برای فرش اتاق کودک ارائه میشود.
برای اتاق کودک باید فرشی انتخاب کنید که پرز دهی کمی داشته باشد. فرشی را انتخاب کنید که آزادی عمل کودک را محدود نکند. از قالیچه های سبک استفاده کنید که به راحتی شسته شوند. رنگ ها و طرح های فانتزی میتواند وسوسه کننده باشد اگر اتاق خواب و اتاق بازی کودک یکی هست بهتر است فرشی با رنگ های آرامبخش انتخاب کنید.
نکات پایانی برای انتخاب فرش و هماهنگی آن با دکوراسیون
قبل از خرید وسایل خانه فرش تان را انتخاب کنید.
قبل از خرید فرش ویژگی ها و جنس آن را بررسی کنید.
طرح و رنگ فرش را با توجه به دکوراسیون خود انتخاب کنید.
فرش را بیش از اندازه بزرگ یا کوچک انتخاب نکنید.