همه چیز درباره مشخصات فنی فرش های ماشینی
آذر
همه چیز درباره مشخصات فنی فرش های ماشینی

همه چیز درباره مشخصات فنی فرش های ماشینی


زمان مطالعه : 4 دقیقه

اگه ما قصد خرید فرش جدید داشته باشیم قطعا از اولین گزینه هایی که در ذهن ما میاد، خرید فرش ماشینی هست. خب طبیعتا ماندگاری، نگهداری و قیمت ارزان تر فرش ماشینی نسبت به فرش دستبافت باعث این همه محبوبیت شده. در مقاله های قبلی درباره فرش ماشینی با کیفیت و معیارهایی که یک فرش باید داشته باشد تا با کیفیت محسوب شود، صحبت کردیم. اما بحث امروزمون متفاوت با همه اون مطالبه! فرش ماشینی هم مانند تمام کالاها، مشخصات فنی داره که آشنایی با اونها به ما در انتخاب یک فرش باکیفیت و اصل کمک زیادی میکنه. حالا این مشخصات چی هستند؟

مشخصات فنی فرش های ماشینی

شانه فرش ماشینی

از مهم ترین معیارهایی که همه ما هنگام خرید فرش ماشینی جدید سوال می‌کنیم، شانه و تراکم فرش است. اولین چیزی که باید بدونیم اینه که شانه با تراکم باهم فرق دارند و یکی نیستند. حالا شانه چیست؟ به اون تعداد گره ای که در یک متر از عرض فرش وجود دارد، شانه فرش می‌گویند. هرچقدر شانه فرش ما بیشتر باشه، طرح و نقش فرش ما جذاب تر و ظریف تر از آب درمیاد. فرش ماشینی در انواع شانه 300، 500، 700، 1000، 1200 و 1500 موجوده. بهترین و ظریف ترین فرش های ماشینی که به فرش دستبافت خیلی شبیه هستند، فرش ماشینی 1500 شانه هست.

تراکم فرش ماشینی

بریم سراغ تراکم فرش. به اون تعداد گره ای که در یک متر از طول فرش وجود داره، تراکم فرش ماشینی گفته میشه. هرچقدر تراکم فرش ماشینی بره بالا تر، فرش تو پر تر و نرم تر میشه. فرش ماشینی در انواع تراکم 1000، 1500، 2550، 3000 و 3600 موجوده که بهترین فرش ماشینی هم فرش ماشینی با تراکم 3600 هست.

تعداد ریشه در یک متر مربع از فرش ماشینی

برای اینکه به تعداد گره یا ریشه موجود در یک متر مربع از فرش ماشینی دست پیدا کنیم از شانه و تراکم فرش استفاده می‌کنیم. حالا چطوری؟ بیاید با یه مثال پیش بریم. اگر فرش شما 1200 شانه با تراکم 3600 باشد که از بهترین فرش های ماشینی موجود در بازاره، تعداد گره یا ریشه موجود در یک متر مربع از آن برابر با 4,320,000 است.

تراکم فرش * شانه فرش = تعداد ریشه در یک متر مربع از فرش ماشینی

تعداد رنگ موجود در فرش ماشینی

هرچقدر تعداد رنگ موجود در فرش ماشینی بیشتر باشه، فرش ما جذاب تر و خوش طرح و نقش تر میشه. با پیشرفت تکنولوژی و بازار فرش ماشینی، فرش هایی با تعداد رنگ بالا تولید میشه. مثلا فرش ماشینی 700 شانه در 10، 12 و 14 رنگ تولید میشه که تنوع گسترده ای برای این چنین فرشیه. حالا اگه شما فرش با شانه بالا بخرید، تعداد رنگ فرشتون هم بیشتر میشه. دلیل اونم این هستش که تعداد گره های موجود در عرض فرش بیشتر شده پس میشه تنوع بیشتری به رنگ فرش داد.

ابعاد فرش ماشینی

از حق نگذریم اندازه فرش برای همه ما مهم ترین پارامتر تعیین کننده خریدن یا نخریدن فرشه. حتی اگه ما یک فرش خوش طرح و نقش با بهترین الیاف هم پیدا کنیم اگه ابعاد آن برای خونه ما مناسب نباشه، ما اونو نمی‌خریم!

ابعاد استاندارد فرش ماشینی

فرش ماشینی 6 متری
فرش ماشینی 9 متری
فرش ماشینی 12 متری

اما فرش های گرد یا فرش هایی در ابعاد سفارشی و دلخواه ما هم قابل سفارشه. گاها ما دوست داریم یک محیط خیلی بزرگ یا کوچک رو یک دست فرش کنیم و اما با خرید فرش ماشینی در ابعاد استاندراد امکان پذیر نیست، اینجا فرش های سفارشی ناجی راه ما میشند. هر اندازه و ابعادی که شما بخواید با فرش یفارشی قابل پوشاندن به صورت یک دسته.

الیاف و جنس فرش ماشینی

رسیدیم به یکی دیگه از مهم ترین پارامتر های تعیین کننده ارزش فرش ماشینی. جنس فرش یا همون الیاف فرش نه فقط در ماندگاری بلکه در نرمی و جذابیت فرش هم تاثیر گزاره. انواع مختلف الیاف برای فرش ماشینی وجود داره مثل اکریلیک ، پلی استر ، پلی پروپلین ، ویسکوز و... اگه بخواهیم بهترین الیاف فرش ماشینی حاضر رو به شما معرفی کنیم باید از الیاف اکریلیک هیت ست حرف بزنیم. این الیاف از ماندگار ترین، مقاوم ترین و بهترین الیاف های فرش ماشینی هست که حتی میتونه حرارت بالا را برای 5 دقیقه تحمل کنه و اسب نبینه. قیمت الیاف اکریلیک هم خیلی نجومی نیست و شما میتونید یک فرش ماشینی اکریلیکی را با قیمت مناسب و معقولانه با طرح مورد پسندتون خریداری کنید.

ارتفاع نخ خاب فرش ماشینی

تعیین ارتفاع نخ خاب فرش به تراکم اون فرش بستگی داره. هرچقدر تراکم فرش شما بیشتر باشه، ارتفاع نخ خاب که همون زمینه فرش میشه هم بیشتر میشه. و برعکس هرچقدر تراکم فرش کمتر بشه، ارتفاع نخ خاب و زمینه فرش هم کمتر میشه. بهترین ارتفاع مناسب برای نخ خاب کمتر از 10 میلی متره.

وزن فرش ماشینی

وزن فرش ماشینی هم به شانه و تراکم فرش بستگی داره. چون هرچقدر رقم شانه و تراکم فرش بره بالاتر، فرش ما تو پر تر و سنگین تر میشه. مثلا فرش 1200 شانه با تراکم 3600 قطعا از فرش 700 شانه با تراکم 1000 سنگین تره.

پشت فرش ماشینی
شناسنامه فرش باید پشت فرش حک بشه. این شناسنامه توسط دستگاه بافندگی حک میشه. از بهترین دستگاه های بافندگی فرش ماشینی میشه از Shonherr، HCI  وHC نام برد. داخل این شناسنامه اطلاعات کاملی از فرش در اختیار خریدار قرار می‌گیره. اطلاعاتی مثل شانه و تراکم فرش، وزن فرش، درجه کیفیت فرش و... آشنایی با مشخصات فنی فرش های ماشینی به ما در خرید فرش بهتر و ماندگارتر کمک میکنه. پس حتما موقع خرید فرش جدید به مواردی که باهم مرور کردیم دقت کنید که مبادا گول ظاهر یک فرش رو بخورید و سرمایه و پول خودتون رو از دست بدید.

0 دیدگاه برای این مقاله ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *