خصوصیات فرش آنتی باکتریال
آذر
خصوصیات فرش آنتی باکتریال

خصوصیات فرش آنتی باکتریال


زمان مطالعه : 4 دقیقه

فرش یکی از اجزاء جدای ناپذیر زندگی بشر و خانه ها شده و تصور خانه بدون فرش تصور وحشتانک و غیر قابل تصور است. فرش از گذشته تا به امروز فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته و گاهی اوقات تحقیقات علمی روی این محصول ارزشمند انجام می شود. همانطور که می دانید فرش کاشان از گذشته تا به امروز پیشرفت های چشمگیری داشته و این موضوع موجب شده تا در بازارهای جهانی در مقام اول باشد و همانند الماسی درخشان در بین رقیبان خود بدرخشد، یکی از خاص ترین فرش های ماشینی که امروز قصد داریم در مورد آن نکات جذابی را بیان کنیم، خصوصیات فرش آنتی باکتریال است. 

فرش آنتی باکتریال چیست؟

یکی از فرش های خاص و بی نظیر در حوزه صنعت فرش ماشینی، فرش های آنتی باکتریال هستند. این فرش ها که به واسطه فن آوری پیشرفته نانو خواص آنتی باکتریالی دارند، برای افرادی که پوست و ریه حساسی دارند ایده آل ترین است.

خصوصیات فرش آنتی باکتریال

فرش های آنتی باکتریال که با استفاده از فناوری نانو تولید می شود، حاوی ذرات ضد باکتری و نانو نخ در بافت فرش بوده و این فرش ها دارای ویژگی های از جمله؛
ضد باکتری، ضد لک، ضد بو، جلوگیری از رشد قارچ و باکتری ها و مقاوم در برابر اشعه فرابنفش می باشد. از خصوصیات خاص و منحصر به فرد فرش های آنتی باکتریال می توان به سازگاری آن با محیط زیست و حذف گازهای سمی از فرش با تابش نور خورشید اشاره کرد، بدینگونه که فرش هایی که احتمال ی رود با گازهای سمی آلوده شده را در معرض تابش نور خورشید قرار دهید به راحتی این گازها حذف می شوند. از مهمترین کاربردهای فرش آنتی باکتریال می توان به استفاده آن به عنوان فرش اتاق کودک اشاره کرد، این فرش ها در صورتی که در اتاق کودک استفاده شود از ورود میکروبها به دستگاه گوارش و همچنین باکتری هایی که در زمان بازی کودکان را تهدید می کند جلوگیری می کند.
در گذشته معمولا بیشتر فرش ها مخصوصا فرش های دستبافت و ماشینی از الیاف طبیعی و مصنوعی استفاده می شد که هرکدام ویژگی های خاص خود را داشتند و برای سلامت انسان تهدیداتی را به همراه داشتند. اما الیاف پلی استر و آکریلیک هیت ست شده تا حد زیادی با سلامت انسان هماهنگ بوده و استفاده از فناوری نانو موجب سلامت بیشتر این فرش ها شده است. 
تولید فرش های آنتی باکتریال
فرش های آنتی باکتریال با استفاده از تکنولوژی نانو تولید می شود، این فرش ها خاصیت ضد لک داشته و زمانی که آب یا مایعات روی آن ریخته شود جذب فرش نشده و با تابش نور خورشید از بین می رود. این فرش ها رطوبت و بو را به هیچ عنوان جذب نمی کنند. اما مراحل تولید این فرش عبارتند از؛
بعد از اتمام بافت فرش و  هدایت آن به قسمت تکمیل فرش کارخانه ابتدا اسپری های نانو را تهیه شده و کل فرش را به آن آغشته می کنند، آغشته شدن فرش به مواد نانو موجب می شود که این فرش ها خاصیت ضد آب پیدا کرده و به راحتی مایعات در سطح آن نفوذ نکنند. البته در بعضی از شرکت های تولید کننده فرش ماشینی الیاف را در محیط خلاء قرار داده و سپس الیاف را آغشته به نانو می کنند و در نهایت در بافت فرش از الیاف نانو شده استفاده می کنند.

ممکن است این سوال برایتان مطرح شود که استفاده از مواد آنتی باکتریال در فرش لازم است یا تنها به عنوان یک آپشن استفاده می شود؟
اما پاسخ ما به این سوال این است که استفاده از مواد آنتی باکتریال در فرش ها بسیار ضروری بوده و موجب شده تا در تولید بیشتر فرش های ماشینی از این ماده باکیفیت استفاده شود. استفاده از این ماده موجب شده تا تفاوت قیمت بالایی نسبت به فرش هایی که از فناوری نانو استفاده نمی شود وجود داشته باشد. ناگفته نماند که الیاف مصنوعی مخصوصا پلی استر باکتری و میکروب را به سرعت به خود جذب می کنند و به علت تماس بدن انسان با فرش باکتری و میکروب انسان را تهدید می کند، اما استفاده از مواد آنتی باکتریال تاثیر زیادی در تضمین سلامت بدن انسان دارد.

مزایا و معایب فرش آنتی باکتریال

مزایای استفاده از فرش های آنتی باکتریال بسیار بیشتر از مضرات آن است و می توان به جرات گفت این فرش ها معمولا عیبی ندارند و مزایای فرش های آنتی باکتریال عبارتند از؛
عدم جذب باکتری:
این فرش ها به علت خاصیت آنتی باکتریال، باکتری و میکروب ها را جذب نمی کنند و برای کودکان و افراد مبتلا به مشکلات تنفسی و ریوی گزینه ایده آلی محسوب می شود. این فرش ها برای محیط ها و فضاهایی که دارای ترافیک بالای رفت و آمد هستند بهترین گزینه است.
سازگار با محیط زیست:
فرش های نانو یکی از فرش هایی خاص و بی نظیری است که هیچگونه آسیبی به محیط زیست نزده و می توان به جرات ادعا کرد این فرش ها دوستدار محیط زیست بوده و در قاره سبز و کشورهای سبز دارای جایگاه خاص و ویژه ای می باشد.
قیمت بالا:
فرش های آنتی باکتریال نسبت به دیگر فرش های ماشینی دارای قیمت بالایی بوده و شاید بتوان یکی از عیب های این فرش را قیمت بالای آن دانست. استفاده از مواد نانو در فرآیند تولید این فرش ها موجب شده تا قیمت تمام شده این فرش ها نسبت به دیگر فرش ها بالاتر باشد، به عنوان مثال قیمت تمام شده فرش نانو 700 شانه از فرش های 700 شانه معمولی بیشتر است.
از فرش های آنتی باکتریال می توانید در فضاهای پرترافیک مانند آشپزخانه، نشمین، ورودی منزل و حتی اتاق کودک استفاده کرد. به شدت توصیه می کنیم از فرش ها یآنتی باکتریال در فضای آشپزخانه استفاده نمایید، خاصیت ضد باکتری و ضد بو موجب می شود تا این فرش در فضای آشپزخانه کمترین بو و باکتری را به خود جذب کرده و  شما بدون هیچ گونه نگرانی از خیس و لک شدن فرش از آن با خیالی راحت استفاده نمایید.
استفاده از فرش آنتی باکتریال در اتاق کودک نیز بسیار توصیه می شود، چون کودکان در حال بازی مدام در حال برداشتن اشیاء و اسباب بازی از روی زمین هستند، این موضوع موجب می شود تا سلامت کودک به خطر بیفتد اما با استفاه از فرش های آنتی باکتریال هیچگونه خطری فرزند دلبندتان را تهدید نمی کند.

0 دیدگاه برای این مقاله ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *