همیشه و همه جا ما با مزایایی خرید فرش ماشینی و اجزا تشکیل دهنده آن آشنا شدیم. اما بسیاری از افرادی که مشکلات پوستی یا تنفسی دارند میدانند که فرش ماشینی میتواند برای افراد دردسر ساز شود.
از الیاف های مختلفی مانند پلیاستر، پلی آکریلیک، پلاستیک و... برای بافت فرش کاشان ماشینی استفاده میشود که همه آنها ویژگی های خود را دارند. همین ویژگی ها گاها برای افراد دردسر ساز شده و حساسیت برای آنها ایجاد میکند.
آشنایی با حساسیت به فرش ماشینی و روش های درمان آن به ما کمک میکند که اگر علائم این حساسیت را در خود یا افراد نزدیک خود دیدیم، به سرعت در پی رفع آن درآمده و نگذاریم اوضاع حاد شود.
چطور یک فرش ماشینی حساسیت زا میشود؟
درست است که گرد و غبار، موی حیوانات خانگی و باکتری هایی که در دل بافت فرش وجود دارند، میتوانند برای ما حساسیت زا باشند، اما گاها خود الیاف فرش و پرزهای فرش نیز حساسیت زا بوده و به پوست ما آسیب میزنند.
برای تولید فرش ماشینی از مواد صنعتی و غیر طبیعی استفاده میشود. این مواد دارای ترکیبات فرار آلی بوده که باعث بروز حساسیت های مختلف در افراد میشود.
هر فرش ماشینی از دو بخش تشکیل شده است:
• پرز های فرش
• لایه زیر پرزهای فرش
لفاف فرش از فوم پلی اورتان پیوندی ساخته میشود که میتوانند مواد آلرژیزایی مانند فرمالدهید و استایرین داشته باشند. حالا هرچقدر از ترکیبات فرار آلی بیشتری در تولید فرش ماشینی استفاده شود، فرش آلرژی زا تر و حساسیت زا تری تولید میشود.
علائم حساسیت به فرش ماشینی
علائم و نشانه های هر حساسیت با بقیه حساسیت ها متفاوت است. از طرفی افراد میتوانند به شکل هایم مختلفی به فرش ماشیین حساسیت داشته باشند. مانند حساسیت پوستی، حساسیت های تنفسی و.... این حساسیت ها گاها موقع جارو زدن فرش، شستن فرش، تماس با فرش و.... خودشان را نشان میدهند.
البته همانطور که گفتیم همیشه دلیل حساسیت افراد به فرش ماشینی به علت جنس فرش نبوده و گاها به خاطر پرزهای فرش، باکتری ها و آلودگی های موجود در بافت فرش و... باشد.
اما به صورت کلی علائم حساسیت به فرش ماشینی به شرح زیر است:
• آبریزش چشم و بینی و خارش آنها
• عطسه و سرفه
• کهیر زدن و قرمزی و خارش سطح پوست
• خسخس کردن سینه و تنگی نفس
• دشواری در تنفس و احساس فشار در قفسه سینه
راه درمان حساسیت به فرش ماشینی
در صورت داشتن علائم گفته شده میتوانید از طریق راه های زیر سعی در برطرف کردن حساسیت داشته باشید:
• استفاده از آنتیهیستامینهای خوراکی
• استفاده از کرمهای هیدروکورتیزون. این دسته از کر ها نوعی استروئید موضعی هستند و میتوانند معضلاتی مانند کهیر و خارش را درمان کنند.
• روشهای درمان آسم مانند استفاده از اسپریهای استنشاقی و …
• استفاده از ایمونوتراپی که تاثیر زیادی در به حداقل رساندن میزان آلرژی ها دارد.
اما پیشنهاد ما به شما این است که با مشورت با پزشک راه درمان موثر برای خود را تشخیص دهید. زیرا ممکن است با انتخاب روش نادرست، آسیب جدی تری به خود وارد کنید.
راه های جلوگیری از دچار شدن باحساسیت به فرش ماشینی
1. به صورت مرتب فرش ماشینی خود را جارو بزنید تا از هر آلودگی و گرد و غباری پاک شود.
2. در صورت داشتن حیوان خانگی و ریختن موهای آن، مرتب با جارو زدن فرش سعی در حذف کردن موهای حیوان خود داشته باشید.
3. رطوبت خانه خود را به حداقل برسانید. با باز کردن پنجره ها یا استفاده از سیستم های تهویه هوا و خنک کننده.
4. چندین مرتبه در سال فرش های خود شسته و یا با بخارشویی تمیز کنید.
5. از سیستم تهویه هوا مناسب برای تهویه هوای خانه و فضا مد نظر خود استفاده کنید.
6. هنگام خرید فرش به جنس الیاف فرش و حساسیت زا بودن یا نبودن آن دقت زیادی داشته باشید.
الیاف ضد حساسیت
گفتیم که الیاف های زیادی برای تولید فرش ماشینی وجود دارند. کیفیت این الیاف ها هر روزه بهتر شده و الیاف های با کیفیت تر تولید میشود. خوشبختانه با رشد صنعت فرش الیاف ضد حساسیتی تولید شده که هیچ نگرانی برای بیماران تنفسی، پوستی و حتی افراد عادی ایجاد نمیکند.
الیاف اکریلیک هیت ست به عنوان بهترین الیاف فرش ماشینی شناخته شده است که ضد حساسیت بوده و جای هیچ نگرانی را برای ما نمیگذارد.
جالب است بدانید امروزه اکثر تولیدکنندگان فرش کاشان از الیاف اکریلیک هیت ست شده برای بافت فرش ماشینی استفاده میکنند که در کنار ده ها مزیت الیاف، هیچ بیماری و مشکلی برای شما نشود.
الیاف اکریلیک هیچ گرد و غباری به خود جذب نکرده و هیچ پرز و مویی ندارد. به همین دلیل هیچ حساسیتی برای افراد ایجاد نمیکند.
قیمت این الیاف ها نسبت به بقیه الیاف ها مناسب و مقرون بصرفه بوده و همه افراد توانایی خرید فرش ماشینی اکریلیکی هیت ست شده را دارند.
شستن فرشتان را جدی بگیرید.
اگر شما به صورت اصولی فرش ماشینی خود را بشویید و از مواد شوینده مناسب برای شستوشو و لکه بری فرش خود استفاده کنید، تمام باکتری ها و آلودگی هایی فرش خود را از بین برده و بستر حساسیت زا بودن فرش خود را کاملا از بین میبرید.
یکی از ساده ترین روش ها استفاده از بخارشویی برای تمیز کردن فرش ماشینی است. بخار شویی به علت دادن گرما و حرارت بالا به فرش، باعث از بین رفتن آلودگی ها و باکتری های داخل بافت فرش شده و خطر حساسیت زا بودن فرش را از بین میبرد.
سعی کنید حداقل یکبار در هفته فرش خود را با بخارشویی تمیز کنید. هنگام بخارشویی کردن فرش نیز پنجره و در ها را باز بگذاید تا رطوبت ایجاد شده زود خشک شود و در دل فرش نماند. زیرا ماندن رطوبت درون فرش بستر رشد باکتری و میکروب را فراهم میکند.
سخن آخر
فرش جزیی جدا نشدنی از زندگی همه ماست. وجود گرد وغبار، آلودگی و موارد حساسیت زا نیز امری غیر قابل کنترل است. اما اگر ما به سراغ خرید فرشی برویم که با الیاف ضد حساسیت تولید شده باشد، از دچار شدن خود یا عزیزانمان به حساسیت جلوگیری کرده ایم. بهترین الیافی که در کنار ضد حساسیت بودن، دوام و ماندگاری بالایی دارد، الیاف اکریلیک هیت ست است که به شما معرفی شده و میتوانید با خرید فرش ماشینی اکریلیکی از مزایای آن بهره مند شوید.