شناسنامه فرش کجاست؟
آذر
شناسنامه فرش کجاست؟

شناسنامه فرش کجاست؟


زمان مطالعه : 4 دقیقه

اگه دقت کرده باشید، پشت همه فرش های ماشینی یه برچسب وجود داره که اطلاعات زیادی درباره فرش در اختیار ما میزاره. اطلاعاتی مثل شانه و تراکم فرش، متراژ فرش، تعداد رنگ موجود در فرش و...
دونستن و آگاهی از این اطلاعات به ما کمک میکنه تا مطمعن بشیم فرشمون اصله و کیفیت مناسب برای خرید رو داره. امروز میخوایم اطلاعات کاملی درباره شنامنامه فرش یا همون مشخصات پشت فرش ماشینی یاد بگیریم. اما یه نکته هست که باید قبل از شروع هرچیزی به اون توجه کنیم. فرقی نداره که شما حضوری یا اینترنتی فرش بخرید. در هر دو صورت توجه کنید که از یک کارخانه و برند معتبر که سابقه زیادی داشته و آزمون و خطاهای خودشو پس داده، خرید کنید. اگه خریدتون حضوری بود که به مشخصات فرش و برند توجه کنید و اگرهم اینترنتی خرید می‌کردید دقت کنید که سایتی که ازش خرید می‌کنید نماد الکترونیکی داشته باشه. 

آشنایی با مشخصات پشت فرش

در ادامه میخوایم تک به تک مواردی که در مشخصات پشت فرش وجود داره رو بررسی کنیم تا موقع خرید فرش ماشینی جدید مطمعن باشیم فرش با کیفیت و ماندگاری صاحب میشیم.
•    نام نقشه فرش ماشینی
نام نقشه فرش ماشینی یا طرح فرش ماشینی یکی از مواردیه که در شناسنامه پشت فرش قرار داره. حالا خوبی این چیه؟
ممکنه شما بعد یه مدت باز بخواید فرش جدید با همون طرح قبلی بخرید یا جون خونتون بزرگ تر شده نیاز به فرش جدید دارید، اینجاست که این نام نقشه فرش ماشینی به کمک شما میاد. با دونستن نام نقشه و طرح فرش خیلی راحت فقط اسم اون رو به کارخونه یا سایت ایترنتی که ما یا هر فروشنده ای که دوست دارید میدید و فرش مورد نظرتون رو دریافت می‌کنید.

•    ابعاد فرش ماشینی
فرش ماشینی استاندارد در ابعاد 4، 6، 9 و 12 متری تولید میشه. اما میشه فرش ماشینی در ابعاد دلخواه و سفارشی هم سفارش داد. حالا ابعاد فرش ماشینی شما هرچقدر که باشه چه استاندارد و چه سفارشی، پشت فرش تو شناسنامه فرش نوشته میشه تا شما از ابعاد دقیق آگاه بشید. 
ابعاد استاندارد فرش ماشینی
فرش ماشینی 6 متری = 2*3
فرش ماشینی 9 متری= 3.5*2.5
فرش ماشینی 12 متری = 3*4

•    تعداد رنگ های بکار رفته در بافت فرش ماشینی
هرچقدر تنوع رنگی فرش ماشینی ما بیشتر باشه، فرش ماشینی جذاب تری داریم. حالا شاید بپرسید تعداد رنگ موجود در فرش به چی بستگی داره؟ به شانه و عرض فرش. هرچقدر شانه فرش بیشتر باشه ما تنوع رنگی بیشتری و تبع آن فرش جذاب تری داریم.
مثلا فرش 700 شانه در 8، 10 و 12 رنگ تولید میشه. یا فرش ماشینی 1000 شانه در 8، 10 و 14 رنگ تولید میشه. فرش ماشینی 1500 شانه هم از 10 الی 15 رنگ متنوع در تولید اون استفاده میشه. 
حالا ما با مطالعه مشخصات پشت فرش میتونیم متوجه بشیم از چند رنگ در بافت فرش ماشینی ما استفاده شده.

•    رنگ زمینه فرش
یکی دیگه از اطلاعاتی که در مشخصات پشت فرش قید میشه، رنگ زمینه فرش ماشینیه. رنگ زمینه اون رنگی هستش که بیشتر از بقیه رنگ ها در فرش استفاده شده. معمولا افراد تمایل بیشتری به خرید فرش ماشینی سرمه ای ، فرش ماشینی فیلی، فرش ماشینی کرم، فرش ماشینی نقره ای، فرش ماشینی لاکی یا روناسی یا فرش قرمز و فرش ماشینی سفید دارند.
خالی از لطف نیست که بدونید فرش  پرفروش و ترند سال 1401 با زمینه نقره ای و طوسی است.

•    جنس الیاف فرش ماشینی
یه فرش هرچقدرم که جذاب باشه اگه جنس خوبی نداشته باشه ارزش خریدن نداره. حالا مهم ترین عاملی که میتونه جنس فرش رو تعیین کنه، جنس الیاف فرش ماشینیه. الیاف های زیادی برای بافت فرش ماشینی وجود داره که هرکدوم مزایا و معایب خاص خودشونو دارند. اما بهترین الیافی که امروزه در بافت فرش ماشینی استفاده میشه، الیاف اکریلیک نوع هیت ست است.
الیاف اکریلیک بهترین الیافی که در کنار قیمت مناسب ماندگاری و جذابیت زیاد داره. از ویژگی های فرش ماشینی که با الیاف اکریلیک هیت ست بافته شده باشه، میشه: 
•    در مقابل نور خورشید مقاومه.
•    در برابر سایر الیاف های مصنوعی نرم تر و لطیف تره.
•    بافت فرش را یکدست و منسجم میکنه.
•    با الیاف اکریلیک هیچ استحکاک و چسبندگی در کف پا احساس نمیشه
•    دوام و ماندگاری بالایی داره.
•    پرز های کمتری داره.
•    مقاومت زیادی در برابر سایش و شستشو داره.
•    ضد بو
•    مناسب قیمت تر از فرش های دستبافته.
•    بوی پلاستیک و مواد نفتی نمیده. 
•    مقاومت زیادی در برابر پاخور بودن دارد و به راحتی کهنه نمیشه.
•    در برابر حرارت های غیر مستقیم مثل کتری و انواع اتوی داغ مقاومه.
را نام برد.
اگه قصد خرید فرش ماشینی با کیفیت و ماندگار دارید، فرش ماشینی اکریلیکی بهترین انتخاب برای شماست.

•    شانه فرش ماشینی

اگه به مشخصات پشت فرش دقت کنید رقم شانه فرش در اون نوشته شده. شانه فرش آن تعداد گره ایه که در یک متر از عرض فرش زده شده. فرش ماشینی در انواع 500 شانه، 700 شانه، 1000 شانه و 1200 و 1500 شانه تولید میشه. 
 از اونجایی که در هر بازاری افراد سودجو وجود داره، در بازار فرش هم افرادی پیدا میشند که فرش های 500 شانه رو در قالب فرش 700 شانه میفروشند. 
اما از اون جایی که شما مخاطب ما هستید، قطعا زرنگ تر از این حرفا باید باشید که گول فروشنده های متقلب رو بخورید. راهکاری برای فهمیدن شانه دقیق فرش وجود داره. شما باید تعداد گره ای که در 10 سانتی متر از فرش وجود داره بشمارید و در 10 ضرب کنید. مثلا اگه در 10 سانتی متر از فرش شما 70 تا گره وجود داشته باشه، پس فرش شما 700 شانه است. 

•    تراکم فرش ماشینی

تراکم فرش ماشین اون تعداد گره ای هست که در یک متر از طول فرش وجود داره. تراکم فرش در مشخصات پشت فرش قید میشه. فرش ماشینی در تراکم های 1000، 2550، 2700، 3000، 3600 و 4500 بافته میشه. برای اینکه مطعمن بشیم تراکمی که در مشخصات پشت فرش نوشته شده درسته، باید تعداد گره هایی که در یک متر از طول فرش وجود داره رو بشماریم و در 2 ضرب کنیم. مثلا اگه گره های یک متر از طول فرش رو شمردید و 1800 گره بود، فرش شما تراکم 3600 داره.

•    درجه بندی فرش ماشینی
فرش ماشینی در درجه های مختلفی تولید میشه که افراد بسته به نیاز خود و میزان سرمایه خود اقدام به خرید اونها می‌کنند. در مشخصات پشت فرش، درجه فرش قید میشه اما اگه شما دنبال فرش ماشینی با کیفیت و ماندگار هستید بهتره فرش ماشینی درجه یک بخرید تا سالیان سال برای شما عمر کنه. 
•    ارتفاع خاب فرش ماشینی
ارتفاع خاب فرش ماشینی همون ارتفاع فرش ماشینیه که هرچقدر شانه و تراکم فرش بره بالاتر، کمتر میشه. ارتفاع خاب فرش ماشینی به صورت میلی متر حساب میشه و در مشخصات پشت فرش قید میشه.
•    نخ تار و پود فرش ماشینی
نخ و تار پود حکم اسکلت فرش رو داره. نخ تار معمولا از جنس پنبه یا پلی استر و نخ پود از جنس نخ جوت هست که در شناسنامه پشت فرش باید قید بشوند.

بررسی مشخصات پشت فرش به ما کمک میکنه تا از اطلاعاتی که فروشنده فرش به ما میده مطعمن بشیم و فرش ارزنده ای رو خریداری کنیم تا مدت های زیادی عمر کنه. پس حتما موقع خرید فرش مشخصات پشت فرش رو چک کنید.

0 دیدگاه برای این مقاله ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *