کدام کشورها مشتری پرتقاضای فرش ایرانی هستند؟
فروردین
کدام کشورها مشتری پرتقاضای فرش ایرانی هستند؟

کدام کشورها مشتری پرتقاضای فرش ایرانی هستند؟


زمان مطالعه : 4 دقیقه

صحبت از فرش ماشینی یا دستبافت ایرانی که میشه، میدونیم که با یک صنعت بزرگ و پر رنگ تو دنیا طرفیم. فرش ماشینی و دستبافت ایرانی از اون دست صنایعی است که تمام کشورهای دنیا تقاضای خریدش رو دارند. دلیل این همه تقاضا هم به کیفیت، زیبایی و سابقه ایران در این صنعت برمی‌گرده. اما تا حالا براتون سوال شده فرش های ایرانی به کدام کشورها صادر میشه؟ بیشترین خرید فرش ماشینی یا دستبافت ایرانی مال کدام کشورهاست؟ اصلا هرکشوری توان خرید فرش های ایرانی را داره؟ 
ما اومدیم یه بررسی کامل کردیم و جواب تمام این سوالات را جمع کردیم. پس  اگر دوست دارید اطلاعات جامع تری درباره صادرات فرش ماشینی داشته باشید یا دوست دارید وارد این بازار بشید، با ما همراه باشید. 

اصلا چرا فرش ایرانی؟ مگه بقیه کشورها توانایی تولید فرش ندارند؟ 

امروزه که رشد تکنولوژی و علم در دنیا سرعت سرسام آوری پیدا کرده، چطور ممکنه که بعضی از کشورها توانایی تولید فرش ماشینی با کیفیت را ندارد؟ این سوال از اون دست سوالات چالشیه که افراد خلاق  متفکر براشون پیش میاد. 
پاسخ این سوال به دو بخش تقسیم می‌شود، بخش مربوط به فرش دستبافت و بخش مربوط به فرش ماشینی. 

چرا فرش دستبافت ایرانی؟

قدیمی ترین فرش دستبافت جهان متعلق به مردم ایران است. هنر فرش بافی در ایران متولد شده و با سابقه ترین مردم در زمینه بافت فرش های دستبافت، مردم هنرمند و خلاق ایرانی است. البته در کشورهای دیگری همچون ترکیه نیز فرش دستبافت تولید می‌شود، اما فرش دستبافت ایرانی کجا و فرش دستبافت ترکی کجا!
فرش دستبافت ایرانی از جهت کیفیت الیاف، زیبایی طرح و نقش و تنوع گسترده، ده هیچ از تمام فرش های دستبافت دنیا جلوعه. پس دلیل تقاضای بالا و صادرات عمده اون مشخص شد.

چرا فرش ماشینی؟

حرف فرش ماشینی که میشه قضیه یکم متفاوت میشه. فرش ماشینی با ماشین های بافندگی فرش تولید میشه، اما همچنان فرش ماشینی ایرانی از تمام فرش های ماشینی دنیا پرفروش تره. جالبه بودنید 80% از بازار فرش جهان دست ایرانه. یعنی بقیه کشورها تلاشی برای تولید فرش ماشینی با کیفیت نکردند؟
کشور چین تلاش زیادی برای تولید فرش ماشینی با کیفیت فرش ماشینی ایرانی کرده، اما موفقیتی بدست نیاورده. البته کشورهای دیگه در زمینه تولید فرش ماشینی وجود دارند اما کیفیت و سهم اون ها به پای فرش ایرانی نمیرسه. 
 شاید بپرسید چرا، فرش رو که ماشین میبافه؟
بله فرش ماشینی با دستگاه بافته میشه، اما الیاف مرغوب و با کیفیت رو فقط افراد کاربلد میتونند تولید کنند. طرح و نقش جذاب و اصیل رو فقط طراحان هنرمند میتونند طراحی کنند. تجربه مال کسیه که زمان گذاشته، نتیجه این تجربه میشه کیفیت کارش. پس طبیعیه که همچنان فرش ماشینی ایرانی بازار کامل فرش دنیا رو دست خودش بگیره. 

صادرات فرش 

خب حالا که برامون ثابت شد چرا فرش ایرانی نقل مجلس همه کشورهاست، میریم سراغ اصل مطلب، صارات فرش به کدام کشورها انجام میشه؟
فرش ایرانی به کشورهایی مثل کانادا، استرالیا، آلمان، ژاپن، ایتالیا، کویت، کنیا، عراق، پاکشتان، بحرین، بلژیک، قطر، تایلند، چین، فرانسه، انگلیس، افغانستان، هند و دانمارک صادر میشه.
حدود 80% از بازار فرش جهان دست ایرانه و این رو میشه تو بررسی جمعیت و گستردگی کشورهایی که گفتیم، ثابت کرد. 

چرا صادرات فرش مهمه؟

شاید براتون سوال بشه که چرا باید صادرات فرش برای من مهم باشه؟ اصلا من چه سودی از این بازار میبرم که بهش اهمیت بدم؟ بیاید تا براتون بگیم.
صادرات فرش به کشورهای دنیا برای ما از چند جهت سود داره:
یکی اینکه ما هنر، تمدن و فرهنگ چندین هزارساله خودمون رو به کشورهای مختلف میفرستیم و این میشه نمادی از کشور ما.
یکی اینکه با صادرات بیشتر فرش ایرانی به سرتاسر دنیا، اشتغال زایی بیشتری میشه و افراد بیشتری میتونند درآمد کسب کنند. 

اگر بازم تو این دوتا گزینه شما بهره دلخواهتون رو نبردید نگران نباشید. چون حق شما محفوظه!
وقتی صارات فرش رونق بگیره، ارز بیشتری وارد بازار اقتصادی کشور ما میشه و چرخ اقتصادمون میچرخه. اینجوری ما با ثبات اقتصادی روبرو میشیم و تورم ما سیل نزولی پیش میگیره.
پس همه ما ایرانی ها با رونق گرفتن صادرات فرش ماشینی و دستبافت ایرانی سود می‌بریم.

چه کشورهایی پای ثابت فرش ایرانی هستند؟
فرش ماشینی و دستبافت ایرانی به کشورهای زیادی در دنیا صادر میشه. اما بعضی از کشورها مشتری ثابت و عمده فرش ایرانی هستند. 
مشتری های ثابت و عمده فرش ماشینی و دستبافت ایرانی 29 کشور هستند که 13 تای آنها از کشورهای آسیایی، 11 تایی آنها کشورهای اروپایی، 4 کشور آمریکایی و 1 کشور آفریقایی هستند.
البته به علت گرانبها بودن فرش دستبافت، کشورهای غنی و دارای ثبات اقتصادی توانایی خرید آن را دارند. اما فرش ماشینی ایرانی به علت زیبایی، کیفیت و قیمت مناسب، از پرتقاضاترین هنر ایرانیه. 

مشتری بزرگ فرش ایرانی کدوم کشوره؟
کشور فرانسه پای ثابت خرید فرش ایرانیه. 
فرش هایی که مردم فرانسه میپسندند معمولا رنگ های کرم، گل سرخی، آبی، بژ و رنگ های مات و نود هستش.
فرش های طرح بلوچی و فرش های همدان و چهارمحال بختیاری مورد توجه بیشتر فرانسوی ها قرار گرفته است. 
معمولا فرانسوی ها فرش های کوچک و گلیم به صورت گرد و مربع یا مستطیل سفارش می‌دهند.

مشتری بعدی که پای ثابت فرش ایرانیه، کشور عربستان صعودیه. مردم عربستان عاشق رنگ های ملایم و الخصوص سبز هستند و طرح فرش های تبریزی، اصفهانی و مشهدی را انتخاب می‌کنند.  جالبه بدونید 15% از فرش دستبافت عربستان از ایران تامین میشه و فروش فرش ماشینی به عربستان سهم بیشتری داره. 

بازار صادرات فرش ایران چطوره؟
میزان تجارت فرش دستبافت در یک سال، یک میلیارد و دویست میلیون دلار است که سهم ایران 30% از اونه. البته از سال 90 تا 93 ما با کاهش صادرات فرش روبرو شدیم اما خوشبختانه بعد از سال 93 رشد بیشتری در صادرات فرش داشتیم.  البته این سهم فقط مخصوص بازار فرش دستبافته و از صادرات فرش ماشینی جداست. بازار فرش ماشیین بسیار پر رنگ تر و پر رونق ترهه. 

سخن آخر
صادرات فرش به دنیا از دسته فعالیت های سودمند برای تمام مردمه و سود اون فقط محدود به فروشنده یا تولید کننده نمیشه. از طرفی الان فهمیدیم که این هنر جذاب ایرانی برای کدوم کشورها جذاب بوده. حالا دیگه میدونیم تو فرانسه و عربستان صعودی میشه فرش های ایرانی بیشتری نسبت به بقیه کشورها دید و حتی میدونیم سلیقه این کشورها چطوریه. 

0 دیدگاه برای این مقاله ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی
آخرین بازدید لحظاتی پیش
سلام دوست عزیز
شما میتوانید برای برقراری ارتباط و گرفتن راهنمایی از کارشناسان خبره ما در تلگرام به ما پیام دهید