چرا یک طرح فرش در دو جای مختلف اینقدر تفاوت قیمت دارند؟
مهر
چرا یک طرح فرش در دو جای مختلف اینقدر تفاوت قیمت دارند؟

چرا یک طرح فرش در دو جای مختلف اینقدر تفاوت قیمت دارند؟


زمان مطالعه : 4 دقیقه

اگه از اون دسته از آدم هایی باشید که قبل از خرید یک کالا تو سایت ها و فروشگاه های مختلف دنبال بررسی قیمت و کیفیت اون کالا میروید، حتما با اختلاف قیمت ها روبرو شدید. مثلا ممکنه به دنبال خرید فرش ماشین جدید باشید و با بررسی سایت ها  و فروشگاه های مختلف به اختلافات چند میلیونی بر بخورید. 
اینجا جاییه که ما باید فکر کنیم. درسته که هیچ ارزونی بی حکمت نیست، اما هیچ گرونی هم دلیل بر کیفیت بهتر نیست!
پس ما باید چیکار کنیم؟
باید بریم بررسی کنیم چه عواملی در تعیین قیمت اون کالا که برای ما فرش ماشینی هست، تاثیرگزاره؟ چرا یک طرح خاص و یک شکل تو دو جای مختلف اینقدر اختلاف قیمت دارند؟ کدوم یک از این کالا ها کیفیت بهتری نسبت به اون یکی داره و مهم ترین بخش، کدوم فرش رو با باید بخریم؟
موضوع بحث امروز ما دقیقا رسیدن به پاسخ همین سوالته. پس اگه به دنبال یک خرید هوشمندانه و با کیفیت فرش ماشینی هستید، با ما همراه بشید که اطلاعات مفیدی براتون جمع آوری کردیم.

برگردیم به بررسی وضع حاضر.
ما قصد خرید فرش ماشینی جدید برای خونمون رو داریم. سری به فروشگاه فرش شهرمون می‌زنیم و با قیمت 10 میلیونی روبرو میشیم. بعد سری به سایت تولید کننده فرش می‌زنیم و با قیمت 8 میلیون تومان روبرو میشیم.
تا اینجا که مشخصه چرا قیمت کارخانه کمتره. چون هیچ واسطه ای بین خرید و فروش فرش نیست و ما مستقیما داریم از کارخونه میخریم. از طرفی کارخونه هزینه پرسنل و فروشنده و اجاره بهای فروشگاه رو نداره و این موارد روی فرش ماشینی که از کارخونه خریداری میشه، تاثیرگزار نیست. 
اما ممکنه سری به سایت های دیگه بزنیم و با قیمت 4 میلیون تومان روبرو بشیم! 
اینجاست که قضیه نیاز به بررسی پیدا میکنه. چرا یک فرشی که کارخونه تولیدکنندش به قیمت 8 میلیون تومان به فروش میرسونه تو این قبیل سایت ها 4 میلیون تومانه؟ 
قبل از اینکه بریم سراغ بررسی عوامل موثر بر قیمت فرش بیاید این قیبل سایت ها و آگهی هارو بررسی کنیم:
اولین نکته که باید بدونید اینکه گاها این فرش ها برچسب تقلبی دارند. یعنی شانه و تراکم و جنس الیاف واقعی که برای بافت اون فرش استفاده شده روی لیبل فرش چاپ نشده. 
دومین نکته اینکه تولید کنندگان این قبیل فرش ها هیچ نشان استانداردی برای تولید فرش ماشینی ندارند و روند تولید فرش اونها و موادی که برای تولید فرش استفاده می‌کنند کنترل نمیشه.
سومین نکته اینکه ممکنه شما عکس یک فرش ماشینی خاص رو ببینید و اونو سفارش بدید. ولی موقع تحویل فرش یک فرش دیگه دریافت کنید! اگم که جویای دلیل این حرکت بشید و گله کنید، قطعا شمارو قانع می‌کنند.
پس هر آگهی و سایتی که فرش ماشینی بفروش میرسونه، فرش با کیفیت رو در اختیار شما نمیزاره و ممکنه به دنبال گول زدن و فریب شما باشه. 
اما بپردازیم به پاسخ سوال اول:

عوامل تاثیرگزار بر قیمت فرش چه هستند؟

عوامل مختلفی هستند که در تعیین قیمت فرش موثرند و ما در مقاله های قبلی به صورت مفصل تر توضیح دادیم. اما اینجا به صورت خلاصه وار باز اون موارد رو بررسی می‌کنیم. اگر نیاز دیدید که بهتره بیشتر در موردشون بدونید، پیشنهاد می‌کنم حتما اون مقاله رو مطالعه کنید. 

•    جنس الیاف فرش

این مهم ترین عامل در تعیین کیفیت و قیمت فرش ماشینیه. ما الیاف های مختلفی مثل الیاف پلی استر، الیاف اکریلیک و ... داریم که در تولید فرش استفاده میشه، اما کیفیت و ماندگاری اونها باهم برابر نیست.
مثلا الیاف پلی استر درخشندگی خیلی خوبی داره اما بعد از شستوشو سفت و محکم میشه و دیگه لطافت و نرمی نداره. الیاف اکریلیک کیفیت خیلی خوبی نسبت به بقیه الیاف ها داره و نوع هیت ست شده اون حتی میتونه دمای بالای اتو یا قابلمه رو تا 5 دقیقه تحمل کنه و نسوزه.
امروزه محبوب ترین الیاف، الیاف اکریلیکه. مواظب باشید فرش های پلی استری یا فرش هایی که با الیاف های دیگه بافته شده رو در قالب فرش ماشینی اکریلیکی به شما نفروشند. 

•    شانه و تراکم فرش

دومین عاملی که تاثیر زیادی در قیمت فرش داره، شانه و تراکم فرش ماشینیه. اینکه شانه و تراکم چیست رو ما تو مقاله های قبلی مفصل راجبش صحبت کردیم. اما اینجا می‌پردازیم به اینکه شانه و تراکم بالا چه تاثیری در فرش داره؟
شانه بالا فرش باعث طرح و نقش و تنوع رنگی فرش بیشتر بشه. به عبارتی با بالاتر رفتن رقم شانه فرش، فرش ما خوشگل تر میشه. از طرفی هرچقدر تراکم فرش بره بالا فرش نرم تر و توپر تره و لطافت بیشتری داره. 
نکته ای که لازمه بگیم اینه که شانه و تراکم بالا در کنار الیاف مرغوب باعث بالا رفتن کیفیت فرش میشند و اگه با الیاف نامرغوب ترکیب بشند تاثیر خوبی نخواهند داشت. 
هرچقدر شانه و تراکم فرش بره بالا، قیمت فرش ماشینی میره بالاتر. 
اما همیشه شما نیاز به فرش با شانه و تراکم بالا ندارید. مثلا برای مکان هایی که پاخوری اون زیاده فرش های 700 شانه پیشنهاد میشه. در مقابل برای مکان های مبله و سالن پذیرایی فرش ماشینی 1200 شانه یا 1500 شانه پیشنهاد میشه.

•    وزن فرش 

شاید براتون جالب باشه اما وزن فرش هم در تعیین قیمت و کیفیت فرش مهمه. چیزی قدیم همیشه برای مردم سخت بود، وزن فرش ماشینی بود. سنگینی فرش برای حمل و نقل و شستوشو مردم رو اذیت می‌کرد.
اما امروزه مردم از نازک شدن فرش ها گله مندند! تولید کنندگام متقلب برای سبک تر شدن فرش و هزینه کمتر برای تولید فرش ماشینی سعی در کم کردن وزن فرش ها دارند. جالبه بدونید با کاسته شدن هر کلیو گرم از وزن فرش حدود 150000 تومان از قیمت فرش کمتر میشه. 
پس حتما موقع خرید فرش جویای وزن فرش ماشینی بشید. اگر وزن فرش ماشینی 12 متری بین 5 الی 7 کیو گرم بود، اون فرش کیفیت خوبی نداره!
خب حالا برسیم به سوال دوم: چرا یک طرح خاص تو جای مختلف قیمت خیلی متفاوتی داره؟
این سوالیه که ما تا الان به جوابش رسیدیم. اما بیاید با جواب هایی که یک فروشنده متقلب میشه آشنا بشیم:
اگه این سوال رو ما از یک فروشنده که فرش ماشینی رو ارزان تر از بقیه جاها به فروش میرسونه بگیم، با جواب های زیر روبرو میشیم:
•    ما فرش رو بدون واسطه و مستقیما از کارخونه میاریم. در حالی که تنها فرشی که میشه گف بدون واسطه خریدیم، خرید مستقیم از کارخونه فرشه و شمایی که دارید از این فروشنده میخرید دیگه بی واسطه خرید نمی‌کنید. ( بهتره اسم کارخونه فرش رو ازشون بپرسید و قیمت رو تو سایت اون کارخونه هم بررسی کنید)
•    ما از کارخونه فرش طلب داشتیم و فرش رو با قیمت کمتر ازشون گرفتیم. اینجا واقعا سوال پیش میاد که چرا یک کارخونه فرش باید به یک فروشنده طلبکار باشه و چرا باید فرش هاش رو با قیمت کمتر به فروشنده بفروشه؟
•    فرش ته انباری و تک شده است. این در حالیه که دیگه تولیدکنندگان فرش ماشینی بودن سفارش فرشی رو تولید نمی‌کنند که فرشی تو انبار بمونه و ته انباری بشه. پس اگه این جواب رو گرفتید بدونید که دارید دروغ می‌شنوید.

حالا ما چیکار کنیم؟
اگه به صورت اینترنتی فرش رو می‌خرید، حتما به نشان استاندارد  و شماره ثبت 10 رقمی  رسمی اون شرکت توجه کنید.
دقت کنید که حتما از سایت تولید کننده فرش خریداری کرده باشید.
تسویه حساب باید بعد از تحویل فرش به شما باشه و شما در ابتدا فقط بیعانه می‌پردازید.
اگه میخواید فرش ماشینی با کیفیت صاحب بشید، سراغ فرش های ارزون نرید. بهتره فرش رو از خود سایت تولید کننده فرش بخرید که قیمت مناسب تری دارند اما فروشنده هایی که با قیمت خیلی کمتر فرش رو بفروش می‌رسونند، فرش مناسب در اختیار شما نمیزارند و گاها فقط به صورت لفظی از کلمه ضمانت استفاده می‌کنند. در حالی که اگه شما بخواید از اون ضمانت استفاده کنید، با بهونه های مختلف شما رو دست به سر می‌کنند.

هنگام خرید فرش ماشینی با بررسی کامل فرش رو بخرید تا فرش با کیفیت و با دوامی رو صاحب بشید و از هزینه ای که می‌پردازید رضایت بیشتری داشته باشید.

0 دیدگاه برای این مقاله ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *